direct naar inhoud van 4.2 Beplantingsplan
Plan: Nieuw-Amsterdam, Erfscheidenweg 57
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0114.2010044-0701

4.2 Beplantingsplan

Vanwege de te bouwen loods is om een inrichtingsplan met beplanting gevraagd. De verzoeker heeft in samenspraak met de gemeente een inrichtingsplan opgesteld. Het plan is opgenomen in de bijlage.

In het plan zijn meerdere landshappelijke elementen verwerkt, om de beleving van het bebouwingscluster gevarieerd te houden. Op deze wijze is de te bouwen loods meer een onderdeel van de ruimtelijke eenheid op het bouwperceel.

Het inrichtingsplan voorziet in een laanbeplaning van suikeresdoorn langs de inrit (tevens weg ten behoeve van de NAM) en een solitaire rode beuk op het erf. Verder wordt ten behoeve van het camoufleren van de te bouwen loods een singel van suikeresdoorn aangelegd. Dit betreft de noordzijde en zal op korte afstand worden aangeplant, rekening houdend met de aan te leggen zaksloot.

Aan de westzijde worde een houwal met heesterbeplanting en boomvormers aangelegd. Hierbij valt te denken aan hulst, vlier, lijsterbeis, meidoorn en els. De plantafstand zal circa 1 meter bedragen, zodat de houtwal een dicht geheel gaat vormen.