direct naar inhoud van 4.1 Planbeschrijving
Plan: Emmer-Compascuum, Westelijke Doorsnee ZZ (bouwbedrijf Lippold)
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0114.2011024-0701

4.1 Planbeschrijving

Er is een aanvraag ingediend voor de vestiging van een timmerwerkplaats inclusief bedrijfswoning in een voormalige landbouwschuur aan de Westelijke Doorsnee ZZ te Emmer-Compascuum tussen de huisnummers 27 en 29. Het betreffende bedrijf voor timmerwerkzaamheden is nu nog aan oosterdiep OZ 43 te Emmer-Compascuum gesitueerd.

afbeelding "i_NL.IMRO.0114.2011024-0701_0002.jpg"

Figuur 4.1: De huidige landbouwschuur aan de Westelijke Doorsnee ZZ te Emmer-Compascuum

De betreffende landbouwschuur ziet er enigzins vervallen uit. De landbouwschuur is via een onverharde weg met een dam over de wijk tussen twee woningen met huisnummers 29 en 30 bereikbaar. Direct ten westen van de landbouwschuur staat een burgerwoning (Westelijke Doorsnee ZZ 27), op minder dan 20 meter. Direct ten oosten van de (voormalig agrarische) bedrijfswoning op nummer 29 staat ook een burgerwoning (Westelijk Doorsnee ZZ 30).

In de landbouwschuur wordt het zuidelijke deel als werplaats ingericht. In de werkplaats wordt op kleine schaal kozijnen en ander machinaal timmerwerk verricht. Verder zal de schuur gaan dienen als opslagplaats voor bouwmaterialen en hulpmiddelen voor bouwwerkzaamheden. Het noordelijke deel van de landbouwschuur wordt omgebouwd tot bedrijfswoning.

De voormalige landbouwschuur is circa 575 m2 groot. Daarvan wordt circa 460 m2 in gebruikgenomen als bedrijfsruimte. De overige 115 m2 worden ingericht ten behoeve van de bedrijfswoning. Het erf wordt ingericht als parkeerplaats, als aan en afvoer en als opslag van hulpmateriaal (bestrating: 800 m2).Om de kleinschaligheid te waarborgen kan op voorhand gesteld worden dat uitbreiding niet is toegestaan.

In dit bestemmingsplan is de mogelijkheid opgenomen om een bijgebouw te plaatsen met een maximale oppervlak van 50 m2.