direct naar inhoud van 3.1 Bedrijfsplan
Plan: Erica, Ericasestraat 46 (paardenpension)
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0114.2010010-0003

3.1 Bedrijfsplan

Om de voorgeschiedenis, de huidige- en de gewenste bedrijfsvoering van het plan nader te onderbouwen heeft het bedrijf een bedrijfsplan door LTO Noord Advies laten opstellen. Tevens dient het bedrijfsplan om de volwaardigheid en levensvatbaarheid van de bedrijfsactiviteiten aan te tonen.

Geschiedenis
De familie Heineke is sinds 1982 aan de Ericasestraat 46 gevestigd. Men hield oorspronkelijk melkkoeien en vleesstieren. Sinds 2004 worden een aantal pensionpaarden en opfokpaarden gehouden. Tevens houdt men zich bezig met de paardensport.

Huidige en gewenste bedrijfsvoering
De veehouderijactiviteiten zijn beƫindigd. De paardenhouderij is uitgegroeid tot een hoofdactiviteit die men verder wil uitbreiden en professionaliseren. Het bedrijf houdt 44 pensionpaarden en 8 eigen paarden en beschikt over ca. 20 ha. gronden. Men wil groeien om 50 tot 60 pensionpaarden te kunnen houden. Een uitbreiding van de bestaande rijhal met 25 x 25 m is hiervoor noodzakelijk.

Levensvatbaarheid
Met Nge en vak berekeningen is aangetoond dat het huidige bedrijf voldoende werk en inkomsten biedt voor minimaal 2 volwaardige arbeidskrachten. Dit zal alleen maar toenemen bij uitbreiding van het bedrijf.

Duurzaamheid
Door de toenemende populariteit van paarden neemt ook het aantal paarden en de vraag naar pensionstalling toe. Pensionstal "Nieuw-Loosdrecht" heeft te maken met een wachtlijst. De kwaliteit van de dienstverlening, de accommodatie en de ligging van het bedrijf zijn bij de keus voor een paardenpension bepalend. De ligging en dienstverlening van Pensionstal Nieuw-Loosdrecht ten opzichte van Erica en Parc-Sandur is uitstekend. De accommodatie kan worden verbeterd met de uitbreiding. Uitbreiding is dus van belang voor de duurzame ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijf.

Conclusie
Met het opgestelde bedrijfsplan is de levensvatbaarheid, duurzaamheid en noodzaak tot uitbreiding voldoende aantoonbaar gemaakt.