direct naar inhoud van 4.3 Verkeersstructuur
Plan: Emmen Kapelstraat
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0114.2010027-0003

4.3 Verkeersstructuur

Het plangebied wordt ontsloten door de Kapelstraat, die aan de westzijde aantakt op de Wilhelminastraat en aan de oostzijde aan de Zuiderstraat. De Zuiderstraat loopt parallel aan de spoorlijn. De Kapelstraat is een zogenaamde erfontsluitingsweg. De weg is uitgevoerd in klinkers en heeft het karakter van een woonstraat. Er geldt nu weliswaar een maximum snelheid van 50 km/uur, maar de weg heeft de inrichtingskenmerken van een 30 km/uur-weg. Mogelijk dat de Kapelstraat - samen met de te reconstrueren Wilhelminastraat - in de toekomst wel officieel een maximum snelheid krijgt van 30 km/uur.

4.3.1 Fietsverkeer

Fietsers gebruiken samen met de automobilisten de rijbaan. Vanwege het 30 km/uur-karakter van deze weg is een aparte fietsstrook in dit gebied niet noodzakelijk en zelfs ongewenst.

4.3.2 Openbaar Vervoer

Op korte afstand - ongeveer 300 meter - zijn haltes van bussen van de stadsdienst van Emmen. Het busstation aan de Hondsrugweg ligt op ca. 600 m loopafstand; het hoofd-treinstation van Emmen op 800 meter.

4.3.3 Parkeren

Aan de oostzijde van de Kapelstraat bij de woontorens is een gebied voor haaksparkeren ingericht. De weg zelf met een breedte van 5 meter biedt verder geen mogelijkheden voor langsparkeren. Parkeren word hier opgelost op eigen terrein